Ana içeriğe atla

EMOJİ

Merhaba Arkadaşlar                                                                   
Bugün emojileri ele aldım hadi bakalım.
NOT:Bu konu uzun olduğundan dolayı birden fazla yayın olabilir.
KAYNAK:https://emoji.com.tr/emoji-anlamlari/#gulenemoji

  Gözleri kapalı gülen ifadesi  Gülen emoji. İkinci adı ise ‘Samimiyetsiz’. Yaygın olarak ‘ehehe’ nidasının yerine kullanılır.

Gülen ifadesi  Gülmem gerektiği için güldüm emojisi. Gözlerinin biraz büyük olması 
onu diğer gülme emojilerinden ayırt eder. Arada kalmıştır. Ortanca çocuktur. Büyük ve küçük kardeşinden yararlanarak büyür.

32 diş gülen surat. Sanki kafasında büyük tilkiler dönüyormuşçasına gülümser. İçten içe dünyanın sonunu getirecek planı tasarlamaktadır ve zevklenmiştir.

Utangaç ifadesi  Anlat kanka dinliyorum emojisi.

Rahatlamış ifadesi   Mütevazi emoji. Bir anne kadar içtendir. Bu emojiye bir isim vermek gerekirse; Kadın: Sude Erkek: Salih
Sarılma Emoji  Açık el emoji. Açık eli ile samimiyetini gösterir. Kucaklaşmak istediği anlamını verir. Sarılmak isteyen emoji.

Göz kırpan ifadesi  Mona Lisa tablosu emojisi. Yüzünde birden fazla ifade taşır. Her cümleye yedirilebilir. Eklendiği cümlenin anlamını değiştirir. 

Kalpli göz ifadesi ‘Ya seni yerim’ emojisi.  Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlarda kullanılır. Yaygın olarak kadınlar tarafından, çeşitli renklerdeki kalpler ile kombinasyon yapılır, eşe dosta yollanır.

Kalpli öpen ifadesi   Kalpli öpücük. Kokulu öpücüğün bir türevidir. Kullanıcılar, öpücük çeşitleri arasından yaygın olarak bu emojiyi kullanır. İşlevseldir. Bir taşla iki kuş vurmaktır.

Öpen ifadesi  Öptüm ama öylesine öptüm emojisi. Yaygın olarak ilişkinin başlarında yani tarafların birbiriyle çok yakın olmadığı zamanlarda kullanılır. Bazı kesimler arasında ıslık çalan emoji olarak tanınır.


Gözü kapalı öpen ifadesi İçten öpen emoji İlişkideki kullanımı ise; taraflar artık birbiriyle samimi olmuştur ve 3-4 güne sevgili olacaklardır.
Gülen gözlerle öpen ifadesi Öpüyormuş gibi yapan, aynı zamanda samimi olduğunu da hissettirmek isteyen emoji. Sadece işi düştüğünde yazan insanlar genellikle konuşmayı bu şekilde bitirir



Dili dışarıda göz kırpan ifadesiGülen ama aynı zamanda muzip emoji, liseliler tarafından yaygın bir şekilde kullanılır. Aynı zamanda bir çok ifadeyi barındığı için şaşırma ifadesi olarak da kullanılabilir.
Dili dışarıda gözleri kaplalı ifadesi Çılgın olma eylemini belirten yaramaz emoji. İkinci anlamında ise ‘hınzır olma’ durumunu anlatır.

ağzı sulanan Ağzının kenarından salyalar akan emoji. Yaşadığı bir durum karşısında arzu duyan bir ifade takınmıştır. Görünüş itibariyle sarhoş olmuş emoji de denilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

CEBİR

 CEBİR ?                         CEBİR’E NEDEN İHTİYAÇ DUYULDUĞU ? Cebir bilinmeyenlerini bulmak için kullanılan matematik dalıdır. Bilinmeyen değerlere işaret ve harflerle sembolize ederek denklemlerin bulunmasında çalışma yapar. Cebir’in gelişmesi insanların matematik alanında gelişmeler sağlamasına etki etmiştir. Cebir’in temelini alimlerden olan EL HAREZMİ atmıştır. Cebir’in ilk defa kullanımı M.Ö. 1700-1600 yıllarda olmuştur. Papirüsler üzerinde yazılmış kayda değer bilgiler bulunmuştur. Bazı denklemler ortaya çıkarak bunların kullanıldığı bilinmektedir. Bunlar cebirsel semboller olarak kullanıldı. Cebir’den yararlanarak çeşitli denklemlerin çözümü aranmıştır. Çinliler ve Hintliler cebirsel çalışmalarını devam ettirerek denklemlerini çözebilir olmuşlardır. CEBİR İSMİ NEREDEN GELMEKTEDİR ? Cebir, bilinmeyen değerleyen, simge ve harflerle betimlenerek kurulan denklemlerde bulunması temeline dayanmaktadır. Ce

7. SINIF 1. ÜNİTE DİN KÜLTÜR VE AHLAK BİLGİSİ

                        MELEK VE AHİRET İNANCI Varlık: Allah'ın yarattığı canlı ve cansız her şeye varlık denir. Melek : Sözlükte; güç,kuvvet,haberci. Dini terim olarak ise; Allah'ın yarattığı ve duyu organlarımla fark edemediğimiz varlıklar bir kısmını ifade eder. Meleklerin Özellikleri 1 .Nurdan yarartılmışlardır. 2 .Yiyip,içmezler,yorulmazlar ve uyumazlar.  3. Meleklerin kanatları vardır ancak bizim düşündüğümüz gibi değildir. 4. Melekler şeçim yapmazlar,iradeleri yoktur sadece Allah'ın emirlerini yerine getirirler. 5. Meleklerin cinsiyetleri yoktur,evlenmezler. 6. Melekler gözle görülmezler,ancak farklı suretlerle görülebilirler. 7. Meleklerin hepsinin görevi vardır. 8. Geleceği bilmezler.(GAYB) 9. Çok hızlı hareket edebilirler.Aynı anda birden fazla yerde bulunabilirler. Dört Büyük Melek Ve Görevleri Cebrail: Vahiy meleğidir.Allah'tan aldığı emirleri Peygamberlere eksiksiz iletmekle görevlidir.Cibril ve Ruhu'l-Emin

Kuvvet ve Ağırlık İlişkisi

                    KUVVET VE AĞIRLIK İLİŞKİSİ     1.Ağırlık: Cisme etki eden yer çekimi kuvvetidir. Dinonometre ile ölçülür. Birimi Newton (N)'dur.     2.Yer çekimi kuvveti:              Cisimlere,Dünya tarafından etki eden kütle çekim kuvvetine denir.       Dünya kütlesi büyük küçük tüm maddelere yer çekimi kuvveti uygulanır.       Kütle  arttıkça cisme uygulanan yer çekimi kuvveti de artar.     3. Farklı gezegenlerin çekim kuvveti farklıdır.       Gezegenlerin büyüklüğü arttıkça çekim kuvveti de artar.       Kütle çekim kuvveti arttıkça ağırlık artar.     4. Yer çekim kuvveti deniz seviyesinden yükseklere çıkıldıkça azalır.       (Deniz seviyesinden ağırlık fazla,yükseklerde azdır.)     5. Yer çekim kuvveti Ekvator'dan kutuplara çıkıldıkça artar .       (Ekvator'da ağırlık az,kutuplarda fazladır.)     6. Dinonometrelerde okunan değer cismin ağırlığı ile doğru orantılıdır.       Ağırlık arttıkça dinonometrelerdeki yayın uzama mi