Ana içeriğe atla

EMOJİ 3


Merhaba Arkadaşlar
Bugün yine emojilere devam ediyoruz.
KAYNAK:https://emoji.com.tr/emoji-anlamlari/#gulenemoji


Terleyen ifadesi  Sıkışmış emoji. Olaylar karşısında daha fazla dayanamayan, serzenişte bulunmasına ramak kalmış emoji.
Üzgün hayal kırklığına uğramış ifadesi Yeterince telaş yapmış ama artık telaşlanmasın bile bir anlam ifade edemeyeceğini anlayan, olayı akışına bırakıp korkarak izleyen emoji.
Bıkkın ifadesi Belirli bir iş,oluş,hareket sonrasında aşırı derecede üzülmüş emoji.

Yorgun ifadesi Yaşadıkları karşısında sinir krizi geçirircesine şoka girmiş emoji. Bir an önce sakinleştirilmesi gerekir. Emoji ailesinin en stresli üyesi olmaya adaydır.
Endişeli ifadesi Korkmuş emoji. Durumu kaldıramamış emoji. 30 katılımcılı Whatsapp grubunda, kalan 29 kişi tarafından hayata tekrar döndürülmesi gereken emoji.
Çığlık atan ifadesi ‘A: İşte orda ben bayılmışım sonra arkadaş tokat attı öyle uyandım.  Ama varya beni bir görcektin…’ İşte bu konuşma durumu açıklar. En korkmuş ve stresli emojidir.
Kızgın ifadesi  Kızarmaya başlamanın bir adım öncesi. Kırmızı versiyonunun şöhretinin gölgesinde kalmıştır.
Öfkeli ifadesi  Sinirli emojilerin en ünlüsüdür. İletişimi sekteye uğratacak sonuçlara neden olabilir. Bazen kalp krizi sebebine bazen de öylesine yapılan triplere malzeme olmuştur.
Zafer kazanmış ifadesi  Sinirden kırmızı renge bürünmeyi bile unutmuş burnundan soluyan emoji.
maskeli ifadesi Hastayım emojisi. Yan anlamı ise ‘Hastayım herkes bilsin yanidir’ Türkiye’de ortalama 50 insandan 45’i hasta olduğunda bu emojiyi araç olarak kullanarak sosyal medya hesaplarından (whatsapp durumu da hesaba katılmıştır) hastalığını duyurur. Davranışın altındaki neden iste ilgi çekmektir.
Güneş gözlüklü ifadesi Cool emoji. Rahattır. Nüfusun büyük çoğunluğu tarafından sıklıkla kullanılır. Kullanım sıklığı genç nüfus arasında daha yaygındır.
Uyuyan ifadesi Uyuyorum emojisi. Durumlarda kullanıldığında rahatsız etmeyin uykudayım anlamı taşır
Afallamış ifadesi En büyük acıları çeken emoji. Herkesten darbe yiyen ama asla hatayı kendisinde aramayan insan emojisi.
Sersem ifadesi  Dünyanın bütün yükünü sırtlanmış emoji. Acilen ‘Venüs odaklı uzay araştırmaları’ projesini bırakıp  sosyal hayatla bütünleşmesi gerekir.
hosnutsuz-emoji Şaşkın ve üzülmüş emoji. Bulunduğu durum içinde kendisini tam ifade olarak edememiş emoji.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

CEBİR

 CEBİR ?                         CEBİR’E NEDEN İHTİYAÇ DUYULDUĞU ? Cebir bilinmeyenlerini bulmak için kullanılan matematik dalıdır. Bilinmeyen değerlere işaret ve harflerle sembolize ederek denklemlerin bulunmasında çalışma yapar. Cebir’in gelişmesi insanların matematik alanında gelişmeler sağlamasına etki etmiştir. Cebir’in temelini alimlerden olan EL HAREZMİ atmıştır. Cebir’in ilk defa kullanımı M.Ö. 1700-1600 yıllarda olmuştur. Papirüsler üzerinde yazılmış kayda değer bilgiler bulunmuştur. Bazı denklemler ortaya çıkarak bunların kullanıldığı bilinmektedir. Bunlar cebirsel semboller olarak kullanıldı. Cebir’den yararlanarak çeşitli denklemlerin çözümü aranmıştır. Çinliler ve Hintliler cebirsel çalışmalarını devam ettirerek denklemlerini çözebilir olmuşlardır. CEBİR İSMİ NEREDEN GELMEKTEDİR ? Cebir, bilinmeyen değerleyen, simge ve harflerle betimlenerek kurulan denklemlerde bulunması temeline dayanmaktadır. Ce

7. SINIF 1. ÜNİTE DİN KÜLTÜR VE AHLAK BİLGİSİ

                        MELEK VE AHİRET İNANCI Varlık: Allah'ın yarattığı canlı ve cansız her şeye varlık denir. Melek : Sözlükte; güç,kuvvet,haberci. Dini terim olarak ise; Allah'ın yarattığı ve duyu organlarımla fark edemediğimiz varlıklar bir kısmını ifade eder. Meleklerin Özellikleri 1 .Nurdan yarartılmışlardır. 2 .Yiyip,içmezler,yorulmazlar ve uyumazlar.  3. Meleklerin kanatları vardır ancak bizim düşündüğümüz gibi değildir. 4. Melekler şeçim yapmazlar,iradeleri yoktur sadece Allah'ın emirlerini yerine getirirler. 5. Meleklerin cinsiyetleri yoktur,evlenmezler. 6. Melekler gözle görülmezler,ancak farklı suretlerle görülebilirler. 7. Meleklerin hepsinin görevi vardır. 8. Geleceği bilmezler.(GAYB) 9. Çok hızlı hareket edebilirler.Aynı anda birden fazla yerde bulunabilirler. Dört Büyük Melek Ve Görevleri Cebrail: Vahiy meleğidir.Allah'tan aldığı emirleri Peygamberlere eksiksiz iletmekle görevlidir.Cibril ve Ruhu'l-Emin

Kuvvet ve Ağırlık İlişkisi

                    KUVVET VE AĞIRLIK İLİŞKİSİ     1.Ağırlık: Cisme etki eden yer çekimi kuvvetidir. Dinonometre ile ölçülür. Birimi Newton (N)'dur.     2.Yer çekimi kuvveti:              Cisimlere,Dünya tarafından etki eden kütle çekim kuvvetine denir.       Dünya kütlesi büyük küçük tüm maddelere yer çekimi kuvveti uygulanır.       Kütle  arttıkça cisme uygulanan yer çekimi kuvveti de artar.     3. Farklı gezegenlerin çekim kuvveti farklıdır.       Gezegenlerin büyüklüğü arttıkça çekim kuvveti de artar.       Kütle çekim kuvveti arttıkça ağırlık artar.     4. Yer çekim kuvveti deniz seviyesinden yükseklere çıkıldıkça azalır.       (Deniz seviyesinden ağırlık fazla,yükseklerde azdır.)     5. Yer çekim kuvveti Ekvator'dan kutuplara çıkıldıkça artar .       (Ekvator'da ağırlık az,kutuplarda fazladır.)     6. Dinonometrelerde okunan değer cismin ağırlığı ile doğru orantılıdır.       Ağırlık arttıkça dinonometrelerdeki yayın uzama mi